Піч тривалого горіння з радіаторами з допалом 4 мм





Піч-буржуйка тривалого горіння з дожигом димових газів
Популярною на ринку опалювального обладнання на дровах є піч-буржуйка тривалого горіння з повітряними радіаторами для конвекції повітря. Є аналогічна модель з верхнім виходом димоходу.
Піч з радіаторами є буржуйкою тривалого горіння, яка обладнана системою допалювання продуктів згоряння.
Переваги буржуйки тривалого горіння:
- сталь товщиною 4 мм, відповідно, вага печі 45 кг
- наявність конвекційних радіаторів з боків печі
- топкова камера розділена спеціальною пластиною на дві частини – подовжений шлях диму, що сприяє тривалого горіння і збільшує тепловіддачу
- допалювання диму за рахунок надходження додаткового повітря
- наявність варильної поверхні з двома конфорками
- регулювання інтенсивності горіння (надходження повітря в топку) з допомогою висувного зольного скриньки
- наявності заслінки-регулятора на патрубку димоходу
- чавунна решітка
- компактні розміри печі
- збірка печі суцільними зварними швами всередині печі
- щільно прилягає до корпусу завантажувальна дверцята із зручною засувкою
- стійкі різьблені ніжки, які піднімають піч від підлоги і сприяють конвекції
- стильний зовнішній вигляд і прийнятна ціна.
Технічні дані розміщені в закладці "Характеристики"!
Піч буржуйка тривалого горіння має ефективну конструкцію: топкова камера 4 мм з боків оточена конвекційними радіаторами (6 секцій). Через повітряні канали радіаторів проходить повітря, яке нагрівається від розташованої поруч топкової камери. Потім, вже нагріте повітря виходить з верхніх отворів радіаторів і рівномірно поширюється по всьому об'єму опалювального приміщення. Тобто, постійно відбувається конвекція повітря і приміщення прогрівається в короткий час.
Піч-буржуйка тривалого горіння - ефективність до 80%
На сьогодні ефективність дров'яного опалення не викликає сумнівів. Доступна ціна та економічність використання дають змогу знизити витрати на опалення, а також приготувати їжу.
Буржуйки, які випускаються в сучасних реаліях, давно перевершили за конструкцією і тепловіддачею своїх попередниць.
Дров'яна піч-буржуйка тривалого горіння виконана зі сталі зі спеціальними добавками, які запобігають прогоранню і забезпечують тривалу експлуатацію опалювального приладу. Товщина використовуваної сталі становить 4 мм.
Дров'яна буржуйка може працювати як у режимі відкритого вогню, так і в тліючому режимі. В активному режимі буржуйка експлуатується в момент розпалювання і приготування їжі.
У режим повільного горіння піч переводиться після того, як паливо розгорілося. Для переведення печі в режим тління необхідно закрити зольний ящик, при чому не одразу, а поступово - плавний перехід між режимами сприяє продовженню терміну експлуатації печі.
Топкова камера буржуйки прямокутної форми оснащена металевим листом. Лист служить для утруднення виходу диму в димохід. Завдяки подовженню шляху димових газів, підвищується ефективність дров'яної печі і збільшується тепловіддача.
Регулювання інтенсивності полум'я здійснюється, як уже було сказано вище, за рахунок зольника. Ще одним важелем для регулювання служить заслінка димоходу. Прикриваючи заслінку, дим затримується у верхній частині топки, де може максимально "віддати" тепло і догоріти.
Коли повітря надходить у топкову камеру в невеликих кількостях, то активне горіння поступово загасає і починається тління. Таким чином, досягається тривале горіння. Тривале горіння однієї порції дров забезпечує їхню економію і зручність обслуговування - немає необхідності часто дозавантажувати грубку паливом.
Паливо для буржуйки - дрова. Використовувати вугілля, брикети або інші види висококалорійного твердого палива заборонено. Сталева конструкція буржуйки передбачає експлуатацію тільки за умови температурного впливу не нижче ніж від спалювання дров і деревних відходів.
Тривалість горіння
Тривалість згоряння дров залежить від їхньої породи. Тверді дрова горять довше, ніж сухі відходи. Також не рекомендується використовувати нещодавно спиляні дрова, оскільки вони містять велику кількість смол, які швидко забруднюють димар зсередини.
Використовувати сосну або ялину як паливо також не рекомендується. Деревина хвойних порід дуже смоляниста. При її використанні настає такий самий ефект, як і від "сирих" дров.
Конвекційний принцип обігріву
Конструкція печі-буржуйки тривалого горіння передбачає наявність кожуха-конвектора, який і забезпечує швидке прогрівання будинку. Кожух-конвектор являє собою металеве "оточення" топки, тільки між зовнішніми стінками топки і стінками кожуха залишено зазор повітря, а також передбачено щілини для надходження і виходу повітря.
Коли буржуйка працює, в нижні щілини надходить повітря. Далі повітря нагрівається від зіткнення з розпеченими стінками камери згоряння і, за законами фізики, вже нагріте піднімається вище - виходить з верхніх щілин і перемішується по всьому об'єму приміщення. Такий метод нагріву будинку має назву конвективний або просто конвекція.
Повітрогрійною дров'яна піч називається з тієї причини, що теплоносієм в даному випадку виступає повітря.
Перевагою повітрогрійної дров'яної печі є простота встановлення. Повітрогрійну піч досить під'єднати до димоходу і вона готова до використання.
Димохід для печі
Дров'яну піч для забезпечення хорошої тяги необхідно підключати до металевого димоходу або вставляти гільзу в цегляний канал. Можливе використання оцинкованих труб, димоходів із чорної або нержавіючої сталі. Оцинкування і чорна сталь доступніші за ціною, проте прослужать менше, ніж труби з нержавійки, яка коштує дорожче. Висота димоходу для буржуйки тривалого горіння має бути на рівні гребеня даху або вище на 0,5 метра.
Особливості конструкції
Піч тривалого горіння оснащена варильною поверхнею, що дасть змогу не тільки розігріти їжу, а й приготувати нескладні страви. Конфорки на варильній поверхні дозволять отримати доступ до відкритого вогню.
Горіння дров у печі-буржуйці відбувається на чавунній колосниковій решітці. Продукти згоряння - зола і попіл просипаються крізь колосники в зольний ящик. Очищення від золи дуже зручне, оскільки зольник є висувним.
Щільне прилягання завантажувальних дверцят до корпусу буржуйки забезпечується завдяки внутрішній вкладці, яка запобігає підсмоктуванню повітря.
Сталева буржуйка тривалого горіння є прекрасними зразком сучасної опалювальної техніки. Використання дров'яної печі-буржуйки дасть змогу заощадити витрати на опалення і забезпечить резервне теплопостачання приміщення.
Вибір буржуйки на дровах необхідно робити виходячи з обсягу будинку. Також необхідно врахувати ступінь ізоляції стін, наявність вентиляції та передбачити надлишок потужності печі на випадок сильного зниження температури на вулиці в зимовий період.
Купити піч тривалого горіння - значить забезпечити себе надійним економічним опаленням і скоротити бюджет на опалення.
Оцінивши всі перераховані вище переваги дров'яної печі буржуйки тривалого горіння, можна сміливо робити покупку.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Коефіцієнт корисної дії | 80 % |
Призначення печі | Опалювально-варильна |
Підключення до димаря | Заднє |
Наявність скла в дверцятах | Ні |
Вага | 45 кг |
Гарантійний термін | 12 міс |
Габаритні і приєднувальні розміри | |
Ширина | 350 мм |
Висота | 550 мм |
Глибина | 560 мм |
Діаметр димоходу | 108 мм |
Додаткові характеристики печей на твердому паливі | |
Камера подвійного згоряння | Так |
Спалювання палива на колосникових гратах | Так |
Користувацькі характеристики | |
Духову шафу | Немає |
Обсяг топки, дм. куб. | 27 |
Потужність, кВт | 7 |
Об'єм опалювального приміщення, м3 | 120м3 |
Зольний ящик | Є |
Конфорка | Дві |
Топка | Сталь 4 мм |
Шибер на димоході | Є |
На якому паливі працює піч | Дрова |
Довжина печі без патрубка димоходу | 460 мм |
- Ціна: 6 250 ₴